Glutenfrit brød
Flere og flere har enten gluten intolerance eller ønsker at undgå gluten. Dette er muligt ved at bruge xanthangum når du bager.
Du skal bruge:
- Olie til at smøre
- 325 g glutenfri rismel
- 75 g majsmel
- 75 g mælkepulver
- 7 g tør gær
- 7,5 g Xanthangum
- 40 g smør, smeltet og afkølet til stuetemperatur
- 2 store æg
- 1,5 g fint salt
- 400 ml varmt vand
Sådan gør du:
- Smør en brødform der kan indeholde min 1liter
- I en stor skål blandes mel, mælkepulver, xanthangum gær og 1,5 g fint salt. Tilsæt smør, æg og varmt vand.
- Pisk med en håndholdt elektrisk piskeris i 3 min – tyk dej vil klatre op i piskeriset, men bevares!
- Hæld dejen i brødformen
- Brug en olieret spatel til at fordele blandingen jævnt.
- Dæk formen af og lad den hæve på et lunt sted i 1½ time
- Forvarm ovnen til 180°C
- Bag brødet i ovnen i 50-55 minutter, indtil den er gylden.
- Tag brødet ud af formen og afkøl på en rist før servering.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler