Stikkelsbær med Chokolade crunch, kompot og skum
Bund:
Chokolade crunch.
Ristet havregryn, hasselnødder og puffet rug blandes med lige nøjagtigt så meget smeltet chokolade at det binder, spred ud på bagepapir og lad det sætte sig.
Langs siden.
Halve stikkelsbær ligges i en 50/50% sukkerlage, gerne natten over, de placeres hele vejen rundt i et lag.
Kompot.
Halve stikkelsbær koges med syltesukker, til 400 gr ca. 150- 200 gr syltesukker alt efter hvor syrlige de er, tilsæt 1/2 tsk bourbon vanilje dråber i og passer igennem en sigte efter endt kogning. Lad komposten køle af og kom den ned imellem de syltet bær, til det lige dækker.
Stikkelsbær sifon:
Lav er saft af stikkelsbær det gøres ved at dampe dem under låg uden sukker, eller ved at juice dem. Der efter tilsættes sukker alt efter smag, behag og syre. Der kan evt tilsættes 1 tske eddike for dybte ligesom man kan tilsætte vanilje eller andre smagsgivere.
Til 5 dl saft skal det tilsættes 1-2 gr xantangum eller 1,5 Strøgende spske agar, stavblend og varm op. Kom på sifon, og tilsæt 2 patroner og ryst godt, stil på køl, mindst 4 timer, gerne længere.
Herefter samles desserten.
Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne
165 opskrifter og artikler