Rødbede og torsketatar.

Når sommeren er slut er det session for rødbeder og fisk - Denne opskrift er et nyt take på det klassiske smags match torsk og rødbede

Rødebedeskål.
Den er ikke så svær at lave, men det tager tid og ganske lidt teknik.

Du skal bruge: 

150 gr rødbede i bitte små tern.
150 gr hindbær (frost er fint)
4 spsk. Syltesukker
0,5 - 1 dl vand
1/2 tske. Salt

Sådan gør du: 

Rødbede, hindbær, .syltesukker, vand og salt koges under låg i 20 minutter til rødbederne er møre, gryden må ikke koge tør, men vandet skal være kogt helt ind til slut.

Det hele blendes med 2 gr ultratex og evt. 2 spsk. Rødbedepulver for kraftigere smag.

Puréen passeres igennem en sigte og smørres ud på en silikonemåtte, det er en svær balance imellem ikkefor tyndt, for så krakelerer det, og ikke for tykt.

Det tørres i ovn ved 75 gr. I 2,5 time, de udstikkes og lægges i pres imellem 2 linseforme. Den glatte side skal være ydersiden af skålen.
Rødebede skåle
Lad dem gerne stå 12 timer, eller natten over, tørres igen i 1,5 time i formene.
Vær forsigtig når du skiller formen ad, de skal stadigvæk varme/lune.

Torsketatar.

Sådan gør du:


Torsk rimmes med lige dele salt og sukker, lad stå i 15 min. Skær ud i tern, bland med æbler og skalotteløg, også i små tern, lidt kapers, citronsaft og olivenolie., smag til og tilsæt evt lidt kørvel.

Skum.
Juicet rødbede tilsættes revet peberrod, enten skal det trække i 30 min. Eller koges op og sigtes.
4 dl cremefraiche blandes med 0,5 dl rødbedejuice, lidt salt og 6 gr. Ultratex.
Smages til og kommes på sifon, 2 patroner på og ryst godt.

Det hele samles kort før servering.
Velbekomme.

0 mins

Brug filteret til højre for at søge eller søge feltet oppe i vestre hjørne

165 opskrifter og artikler